Нардепи підтримали заяву "Євросолідарності" про неухильний курс на НАТО

Нардепи підтримали заяву "Євросолідарності" про неухильний курс на НАТО
Верховна Рада підтримала заяву депутатів фракції "Європейська солідарність", за якою Україна у грудні цього року має звернутися до парламентів країн-членів НАТО за Планом дій щодо членства в Альянсі.
Джерело: проєкт постанови №2327, засідання Верховної Ради 3 грудня
Текст заяви: "Верховна Рада постановляє:
Закликати президента забезпечити підготовку та подання у грудні 2019 року до Північноатлантичної ради НАТО та Генерального секретаря НАТО звернення про підтвердження наміру України отримати План дій щодо членства в НАТО.
Уповноважити голову Верховної Ради на підписання документів, спільно з президентом та прем’єр-міністром, необхідних для підтвердження наміру України отримати План дій щодо членства в НАТО;
Звернутися до парламентів країн-членів НАТО із закликом сприяти отриманню Україною Плану дій щодо членства у НАТО".
Деталі: У тексті також відзначається, що Україна є східним кордоном Північноатлантичного альянсу і "своєю самовідданістю у відсічі російській агресії робить значний внесок у гарантування миру і безпеки у всьому трансатлантичному просторі".
За заяву Ради "Щодо першочергових кроків забезпечення євроатлантичної інтеграції України – набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору" проголосували 284 депутати.
На пленарному засіданні проєкт постанови представляв експрезидент Петро Порошенко.
Цьому передувала заява 3 грудня, у якій політсили Порошенка, експрем’єрки Юлії Тимошенко та Святослава Вакарчука окреслили "червоні лінії" для президента Володимира Зеленського на переговорах у Нормандському форматі.
Нагадаємо:
  • Віцепрем'єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба звинуватив Порошенка в піарі на темі ПДЧ. Порошенко, мовляв, активно розкручує цю тему, при цьому сам під час своєї каденції заявку не подав.
  • 1 листопада генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Україні немає сенсу подавати заявку про План дій щодо членства, тому що вона має низку інших інструментів для співпраці з Альянсом.

Related

Політика 1129019453238491100

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item