Росія закликає США припинити "візову війну"

Росія закликає США припинити "візову війну"

У посольстві Росії в США прокоментували невидачу віз членам російських делегацій, які прямують в Америку. Російські дипломати наголосили, що подібні дії американської влади ведуть до подальшої деградації і без того непростих відносин між двома країнами.
Про це йдеться в заяві, яку оприлюднили на офіційному сайті посольства Росії в США.
"На сайті Посольства США в Москві досі розміщена заява, яка перекладає провину за розв'язання "візової війни" на Росію. Ніяких підстав для подібних брехливих нападок на нас як не було, так і немає. Американці знову, вже вкотре перевернули все з "ніг на голову". Підкреслюємо, що офіційна влада США послідовно обмежують в'їзд наших офіційних представників і зривають найважливіші переговорні формати ", - йдеться в повідомленні.
Зокрема, згадали по проблеми із забезпеченням візами делегації Сергія Лаврова, яка прямувала на Генеральну Асамблею ООН у вересні. Не дали візу директору Департаменту МЗС Росії з роботи зі співвітчизниками за кордоном Олегу Мальгінову, який збирався відвідати Молодіжний форум в Нью-Йорку 28-29 листопада.
Нещодавно віз не отримала делегація федерального казначейства Росії, яка повинна була прибути до Вашингтона 3 грудня для участі в Конференції Міжнародного інституту регулювання аудиторської професії.
"Пропонуємо американським колегам перестати "підкидати дрова" в вогонь ворожнечі. Необхідно дати можливість розкритися потенціалу співпраці і взаємодії наших народів і держав", - вважають у посольстві Росії в США.
Комітет Сенату США з міжнародних відносин 11 грудня проведе голосування щодо законопроекту про санкції проти Росії. Він був внесений на розгляд Конгресу ще в лютому поточного року через втручання РФ у американські вибори і агресію в Україні

Related

Події у світі 1705641525548867361

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item