Зеленський: Після досягнення миру армія залишиться пріоритетом. Ідемо до НАТО

Зеленський: Після досягнення миру армія залишиться пріоритетом. Ідемо до НАТО

Українська армія реформуватиметься до стандартів НАТО, "не на словах, а на ділі".
Про це заявив президент Володимир Зеленський на урочистому зібранні з нагоди відзначення 28-ї річниці Збройних Сил України.
"Ми зміцнюємо нашу боєздатність. Прагнемо не на словах, не на плакатах, а на ділі наближати наше військо до стандартів НАТО.
Це стосується повноцінного реформування усіх сфер оборони. Найголовніше - гідного забезпечення вас та ваших сімей", - сказав Зеленський.
"Увесь світ бачить, що ми дійсно прагнемо миру. Не хочемо щодня втрачати найкращих українців. Ми обов'язково повернемо наших людей та наші території. Зараз досягаємо цього дипломатичним шляхом, але сильне військо робить позицію будь-якої держави впевненішою та міцнішою", - сказав президент.
"Після досягнення довгоочікуваного миру армія не перестане бути нашим пріоритетом. Бо це запорука нашого подальшого розвитку. Нашої незалежності. Права на самостійний вибір нашого власного шляху, яким рухається Україна", - продовжив Зеленський.
Також президент згадав про волонтерів.
"Сьогодні, 5 грудня, їхній день, свято. Дякуємо волонтерам за їхню важливу та велику справу. За кожен переданий армії бронежилет, тепловізор, аптечку. І не менш важливі дитячі малюнки з побажаннями "Повертайся живим", - сказав він.
"І третя дуже знакова річ для нашого війська - це правда. Вона на нашому боці і цим все сказано. Це наша країна і наша земля. Слава Збройним силам України. Слава Україні", - заявив Зеленський.
У бюджетному запиті до Конгресу США президент Дональд Трамп передбачить $250 млн на військову допомогу Україні. Проте офіційне представлення бюджетної заявки відбувається в лютому або березні.

Related

Політика 3294526706159424090

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item