Париж відреагував на провал переговорів у Мінську

Париж відреагував на провал переговорів у Мінську
Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен

Напередодні в Мінську не змогли узгодити обмін полоненими і повне припинення вогню на Донбасі.

Країни нормандської четвірки проводять переговори щодо ситуації, що склалася через відсутність домовленостей на переговорах у Мінську напередодні. Про це в четвер, 19 грудня, заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, повідомляє Укрінформ.
"У будь-якому випадку заморожування конфлікту не відповідає нашим бажанням і нашим намірам. Ми налаштовані на реалізацію всіх зобов'язань, взятих у рамках нормандського саміту. І невдача, яка спіткала переговори в Тристоронній контактній групі, була лише вчора. Ми, звичайно, робимо відповідні висновки і сьогодні відбувається відповідна робота на рівні наших столиць, щоб спільно вирішувати, яким чином виходити з цієї ситуації, які заходи в цьому можуть бути прийняті", - сказав де Понсен.
Він зазначив, що подібні ситуації у переговорному процесі в Мінську трапляються не вперше, тому не варто втрачати оптимізму.
Як повідомлялося, учасникам переговорів не вдалося домовитися про обмін полоненими на Донбасі, про який прийняли рішення на саміті в Парижі. Також не було досягнуто угоди про "повне" припинення вогню.
Очікується, що дані питання до кінця року можуть обговорити на відеоконференції. Наступне засідання в Мінську відбудеться 16 січня.

Related

Події у світі 7107818176362993827

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item