Справа Шеремета: Кузьменко подала позов проти Авакова

Справа Шеремета: Кузьменко подала позов проти Авакова

Дитячий кардіохірург і волонтер Юлія Кузьменко, яку підозрюють у підриві авто журналіста Павла Шеремета, подала позов проти Міністерства внутрішніх справ та його керівника Арсена Авакова.
Кузьменко захищатиме у суді власну честь, гідність та ділову репутацію. Про це йдеться на сайті "Судова влада України", передає Главком.
Третьою особою у справі є телерадіокомпанія "Україна". Адвокат Кузьменко Вікторія Дейнека пояснила, що 13 грудня у програмі "Свобода слова Савіка Шустера" міністр Арсен Аваков повідомив неправдиву інформацію про те, що Юлія Кузьменко відмовилася надавати свідчення у справі вбивста Шеремета.
"Якщо Міністерство внутрішніх справ вважає, що Кузьменко відмовилася, то має бути відповідний протокол допиту, де вказано, що вона використала статтю 63 Конституції. Натомість такого протоколу допиту немає, тому що допиту не було. Такий допит, де вона давала свідчення, був після виходу цієї програми. Окрім цього, під час судових засідань Юлія Кузьменко не використовує статтю 63 Конституції і надає свідчення. Тому ми наполягатимемо, щоб інформація, поширена Аваковим, була спростована", - зазначила Дейнека.
Позов буде розглядати суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк, який 13 грудня у справі Шеремета обрав запобіжний захід Кузьменко у вигляді тримання під вартою. Зважаючи на цей факт, головуючий суддя Вовк у цивільній справі повинен заявити самовідвід. Як зазначається, під час авторозподілу справи вільними були лише троє суддів Печерського райсуду.
Апеляційний суд залишив під вартою дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко, яку підозрюють у підриві авто журналіста Павла Шеремета.
Засідання тривало понад 3 години. Захист Юлії Кузьменко спростував кожен пункт обвинувачення. Просила змінити запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт або ж відпустити на поруки.

Related

Суспільство 159928100619936452

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item