Новорічну промову Зеленського звинуватили в сексизмі

Новорічну промову Зеленського звинуватили в сексизмі

Президент Володимир Зеленський у своїй новорічній промові не вживав фемінітиви та згадав жінок лише як домогосподарок.
"Під час новорічної промови президента я рахувала, скількох жінок він згадає в своєму умовному переліку таких різних українців. А назвав він чимало. Адвокат, сангвінік, той, хто сплачує податки, агроном - всього близько 30 персонажів. Всі такі різні і такі... чоловіки. І серед них лише одна жінка. І знаєте хто вона? "Звичайна домогосподарка", - написала Юлія Дукач на сайті Тексти.org.ua.
"Я би закрила на це очі і вирішила, що Володимир Зеленський просто не полюбив ще фемінітиви. А кажучи "той, хто сплачує податки", просто мав на увазі і чоловіків, і жінок. Проте навіщо тоді в своїй промові двічі дискримінувати чоловіків, що не мають постійної роботи і ведуть домашнє господарство? І навіщо згадувати жінок лише як домогосподарок?", - написала Дукач.
Вона додала, що Зеленський ще за часів своїх виступів на сцені часто озвучував сексистські жарти. Влітку 2019 року під час закордонного візиту назвав українок "туристичним брендом".
У відеозверненні президент Володимир Зеленський заявив: "Неважливо, як названа вулиця, бо вона освітлена та заасфальтована. Немає різниці, біля якого пам'ятника ти чекаєш дівчину".

Related

Політика 6615411073702574892

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item