Цей сир можна зробити тільки в маленькому шведському селі, і ніхто не знає чому

Це залишається загадкою для вчених.
Цей сир можна зробити тільки в маленькому шведському селі, і ніхто не знає чому
Сир Västerbottensost, також відомий як «Імператор сирів» у Швеції, гаряче улюблений місцевими жителями за свій складний смак і кремову текстуру.
Примітно те, що даний сир є однією з найбільш таємничих загадок Швеції.
Västerbottensost виробляється у шведському селі Буртреск, і будь-які спроби виготовити його де-небудь за межами цього села кожен раз закінчувалися невдачею. Протягом багатьох років фахівці намагалися відтворити знаменитий сир у Фалькенберзі, Болльнезі, Умео та інших містах Швеції, але підсумковий продукт ніколи не мав такого ж смаку, як оригінал, попри повне дотримання рецептури та умов виробництва.
Як відомо, на смак продуктів харчування і напоїв можуть впливати особливості ґрунту і клімату конкретного регіону, але у випадку з сиром Västerbottensost мова йде всього лише про маленьке село, точніше, про дуже маленький молочний завод. Хоча ніхто точно не знає, чому сир Västerbottensost не може вироблятися в інших місцях, з цього приводу є кілька версій. Згідно з однією з теорій, розгадка криється в метеориті, який давно впав в цьому районі, утворивши озеро біля Буртреску і збагативши ґрунт кальцієм, що впливає на якість молока і сиру, який з нього виготовляється. Також є припущення, що неповторний смак сиру Västerbottensost надають ялинові полиці, на яких він дозріває, або унікальна мікрофлора молочного заводу.
Västerbottensost — сир, для дозрівання якого потрібно не менше 14 місяців. Завдяки своїм смаковим якостям продукт дуже популярний у Швеції, але через те, що він виробляється в невеликій кількості (близько 4000 тонн на рік), його вартість приблизно у два рази вища, ніж вартість інших витриманих сирів.

Related

Смачно 3458106483139453448

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item