Призначення у ДБР: Бабіков відхрестився від Януковича

Призначення у ДБР: Бабіков відхрестився від Януковича

Перший заступник виконуючого обов'язки директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков не представляв інтереси екс-президента Віктора Януковича в якості адвоката.
Про це Бабіков заявив журналістам на брифінгу у вівторок.
"Я не представляв права та інтереси Януковича. Тим паче у справах Майдану", - сказав він.
На репліку: "Ви були його адвокатом, представляли його інтереси, як потерпілого" Бабіков відповів:
"Необхідно розуміти, як працює юридичний бізнес в Україні. І як оцінювати ті документи, які на даний час перебувають у мережі Інтернет. Я також з ними знайомився. Мене дивує інше.
Шановні журналісти, а чого нікого не дивує та проста обставина, що кримінальні провадження щодо Януковича розслідувалися з 14-го року. Тоді було винесене перше повідомлення про підозру. Кожен рік, майже кожен місяць Генеральна прокуратура та інші правоохоронні органи успішно звітували про розслідування цих справ. З 16-го чи то 17-го року відбувається судовий розгляд кримінального провадження щодо нього в одному з судів міста Києва. Хтось із вас хоч раз протягом 14-го до 20-го року чув моє ім'я як адвоката, який надає йому правову допомогу?"
"Вам показують документи, де ніби-то написано про представництво його інтересів. В адвокатських об'єднання працює декілька адвокатів - 5, 6, 10, більше.
Як правило, у кожному провадженні є адвокат, який безпосередньо здійснює захист клієнта. Оскільки адвокати досить часто беруть участь у судових засіданнях, а кримінально-процесуальне законодавство вимагає подачі значної кількості документів в обмежені строки, інколи виникає необхідність підписати технічний документ у того адвоката, який перебуває на даний час в адвокатському об'єднанні.
Вам показали один ордер, одне рішення Печерського суду і ще якісь огризки документів. Можуть показати ще десятки ордерів щодо різних клієнтів, по яких я навіть під тортурами не зможу вам пояснити, які вони стосунки мають до нашого адвокатського об'єднання колишнього і яке я мав у них участь.
Я інтереси Януковича не представляв. Більше того, ніколи з ним не був знайомий і ніяких договірних стосунків із ним не укладав", - продовжив перший заступник керівника ДБР.
Також Бабіков заявив, що не втручається у роботу підрозділу, який займається справами Майдану.
"Підрозділ безпосередньо підпорядковується директору Державного бюро розслідувань", - додав він.
Згідно з інформацією на сайті ДБР, заступниками директора бюро Ірини Венедіктової стали Олександр Бабіков та Олександр Соколов.
Бабіков працював в юридичній фірмі Aver Lex, яка захищала екс-президента Віктора Януковича у справі про державну зраду.
Соколов до призначення був працівником СБУ у Харківській області.

Related

Політика 3052347157019169259

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item