Джонсон відмовив Путіну в поліпшенні відносин

Джонсон відмовив Путіну в поліпшенні відносин
Джонсон і Путін у Берліні 19 січня

Політики зустрілися на полях міжнародної конференції щодо Лівії, яка відбулася в Берліні 19 січня.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив президенту Росії Володимиру Путіну, що нормалізації відносин двох країн не буде доти, поки Москва не припинить свою "дестабілізуючу діяльність, яка загрожує безпеці" Британії та її союзників, пише Reuters 19 січня.
Прес-секретар офісу британського прем'єра повідомила, що Джонсон зустрівся з Путіним на полях саміту з Лівії в Берліні, де вони обговорили необхідність вирішення питань безпеки також в Сирії, Іраку та Ірані.
"Він ясно дав зрозуміти, що позиція Великобританії щодо Солсбері не змінилася - це було безрозсудне застосування хімічної зброї та зухвала спроба вбити невинних людей на території Великобританії. Він сказав, що такий напад не повинен повторитися", - сказала прес-секретар.
Інцидент в Солсбері стався в березні 2018 року. Тоді на лавці в парку було знайдений в непритомному стані екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.
Пізніше влада Великобританії заявила, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною Новичок, а за нападом стоїть Росія. Москва ці звинувачення неодноразово заперечувала.

Related

Події у світі 3149448002885918111

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item