ФРН закачує газ з РФ по новому газопроводу

ФРН закачує газ з РФ по новому газопроводу
Російський газ закачують у Німеччину по новому газопроводу

У нову транспортну інфраструктуру, здану в експлуатацію наприкінці 2019 року, почали закачувати газ з діючого Північного потоку.

 
Роботи по будівництву Північного потоку-2 призупинили, але по першій нитці газопроводу Eugal - його продовження на території Німеччини до кордону з Чехією - з 1 січня 2020 року газ офіційно вже пішов. Про це у вівторок, 7 грудня, повідомляє DW з посиланням на прес-секретаря компанії Gascade Джорджа Вюстнера.
 
Представник компанії пояснив, що "газ закачують в Eugal з трубопроводу Nel".
 
Тож нова транспортна інфраструктура, яку здали в експлуатацію наприкінці 2019 року, технологічно не простоює, а підтримується в робочому стані за допомогою газу з робочого Північного потоку.
 
"Але це не рятує Газпром від фінансових збитків, адже російська компанія платить за повністю заброньований Eugal, хоча використовує його лише частково", - зазначає видання.
 
Джордж Вюстнер підтвердив журналістам, що потужності Eugal заброньовані на тривалий термін.
 
Нагадаємо, 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав законопроект про оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік, який передбачає санкції щодо російських газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік.
 
З огляду на затвердження документа швейцарська компанія Allseas, яка займається укладанням труб для Північного потоку-2, повідомила про припинення робіт, а потім відвела свої судна з району будівництва.
 

Related

Економіка 8207480060048087537

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item