На Миколаївщині зафіксовано випадок сказу

На Миколаївщині зафіксовано випадок сказу
Випадок сказу зареєстрований в Миколаївській області

У 31-річного чоловіка діагностували сказ важкої форми перебігу. Як з'ясувалося, чоловіка в серпні 2019 року покусала собака, він звернувся за допомогою, але відмовився від щеплень.

У Миколаївській області у 31-річного чоловіка виявили сказ. Про це повідомляє прес-служба Центру громадського здоров'я в суботу, 11 січня.
Як передає ЦГЗ, 11 січня 2020 року хворого госпіталізували з діагнозом "сказ, маніфестна форма" важкої форми перебігу. В даний час у хворого спостерігається гідро- і аерофобії.
Чоловіка вкусила безпритульна собака в серпні 2019 року, після чого він звернувся за допомогою, однак від профілактичних щеплень відмовився.
ЦОЗ інформує, що обов'язковій вакцинації підлягають пацієнти, яких покусали скажені або з підозрою на сказ тварини навіть при найменших пошкодженнях шкіри або будь-які дикі тварини (навіть без підозри на сказ), а також пацієнти, подряпані тваринами з підозрою на сказ або при забризкування подряпин слиною таких тварин.
Інкубаційний період сказу у людини зазвичай триває від одного до трьох місяців, але також може варіюватися від одного тижня до року.
Нагадаємо, що раніше на Кіровоградщині скажений пес покусав перехожих. До моменту своєї смерті від сказу пес встиг покусати трьох людей, ще двох забруднив зараженої слиною.
Також повідомлялося, що під Харковом оголосили карантин через скаженого кота. У бродячої тварини виявили сказ, через що в двох селищах і сусідніх лісових масивах оголосили карантин.

Related

Події в Україні 6708684140807354697

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item