У МОЗ пояснили, який коронавірус виявили у Києві

У МОЗ пояснили, який коронавірус виявили у Києві

Виявлений у Києві коронавірус перебуває на території нашої країни вже кілька років.
"Я можу спростувати інформацію, що це був китайський коронавірус. Але це дійсно був коронавірус - у рамках дослідження, яке відбувається протягом двох тижнів. В Україні близько 10% тестувань якраз і становлять позитивні результати, які виявляють коронавіруси.", - розповів заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.
За його словами, коронавірусів існує більше десяти видів. І цей виявлений коронавірус перебуває на території України протягом декількох років.
Коваль наголосив, що загрози цей вірус не становить.
Заступник очільника МОЗ зазначив, що геном коронавірусу 2019-nCoV розшифровано, але у світі поки ще немає засобів специфічної діагностики. Тому за рекомендаціями ВООЗ вона відбувається шляхом виключення.
"Діагностується спочатку на грип - і після того, якщо немає підтвердження грипу, діагностують на коронавіруси, які присутні в Україні. Діагностичні системи присутні в кожній області. В разі якщо і ці результати будуть негативні, а людина почувається погано, зразки відправляють до Києва в одну з двох лабораторій, референс-лабораторій, які сертифіковані ВООЗ. Якщо і тут тестування буде негативним, зразки відправляються до Німеччини, до лабораторії ВООЗ", - пояснив Коваль.
Діагностика може зайняти до п'яти днів. Водночас заступник міністра відзначив, що протягом тижня в Україні з'являться тест-системи, завдяки яким цей період скоротиться.
Як повідомлялося, Київський міський лабораторний центр зареєстрував за 4-й тиждень 2020 року майже 1 тисяч хворих на ГРВІ та грип. Серед досліджених зразків виявлено один випадок коронавірусу, який не є вірусом 2019-nCoV.

Related

Здоров'я 2077178464706693374

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item