У Вишеградській групі заявили про відсутність згоди щодо України

У Вишеградській групі заявили про відсутність згоди щодо України
У країн Вишеградської четвірки різні підходи до України

Чехія прагне до різних партнерств, завдяки яким зможе найкращим чином просувати інтереси своєї країни, зазначив глава МЗС.

Країни Вишеградської групи - Чехія, Словаччина, Угорщина і Польща - не мають згоди щодо України. Про це сказав міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек в інтерв'ю Euractiv, оприлюдненому у вівторок, 21 січня.
Петршичек зазначив, що Чехія прагне до різних партнерств, завдяки яким зможе найкращим чином просувати інтереси своєї країни.
"Вишеград - лише одна з декількох головних платформ. Ми співпрацюємо з Австрією і Словаччиною в рамках так званого формату Славков, маємо стратегічне партнерство з Німеччиною і намагаємося відкрити нові шляхи співпраці з меншими країнами. Ми також пропонуємо співпрацю Хорватії, країнам Балтії, а також Португалії. У рамках V4 ми маємо згоду не щодо всього, наприклад, стосовно України", - сказав чеський міністр, не уточнивши, що саме він має на увазі.
Раніше в Чехії заявили, що країна не змінила позиції щодо анексії Криму та продовжує підтримувати територіальну цілісність України.
Також повідомлялося, що у взаєминах України з Угорщиною намітився прогрес, який дає підстави для "обережного оптимізму". Про це заявив віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба.

Related

Події у світі 5786183040928018714

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item