Обміняних на Донбасі українців допитують

Обміняних на Донбасі українців допитують
Силовики допитують про полон всіх 76 звільнених українців

В ході опитування колишніх полонених отримано свідчення тортур, застосування фізичного насильства, жорстоке поводження, повідомляють силовики.

 
Офіс генерального прокурора і СБУ проводять допити українців, які були звільнені з ОРДЛО в ході обміну полоненими 29 грудня, повідомляє прес-служба ОГП в понеділок, 13 січня.
 
"Зараз допити потерпілих проводяться за місцем проходження реабілітації та лікування. Слідчі дії планується провести з усіма 76 звільненими з полону особами в найстисліші терміни без шкоди процесу їх фізичного та емоційного відновлення", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, що за підсумками вже проведених допитів були задокументовані факти грубих порушень норм міжнародного гуманітарного права з боку представників "ЛДНР". Зокрема, отримано свідчення тортур, застосування фізичного насильства, жорстоке поводження з полоненими.
 
Допити звільнених громадян проводяться з метою встановлення всіх обставин їх знаходження в полоні, а також встановлення осіб, які здійснювали проти них злочини, з подальшим притягненням винних у відповідальності на національному та міжнародному рівнях.
 
Офіс генерального прокурора пропонує всім, кому відомо про факти порушення норм міжнародного гуманітарного права, а також прав і свобод громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, відправляти таку інформацію шляхом заповнення електронної форми звернення.
 
Нагадаємо, 29 грудня сепаратистами було звільнено 81 особу, 76 з яких повернулися в Україну. Київ передав сепаратистам 124 людини.

Related

Суспільство 4547319354575475905

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item