В Ірані створили групу щодо консульської допомоги сім'ям жертв авіакатастрофи

В Ірані створили групу щодо консульської допомоги сім'ям жертв авіакатастрофи
У збитому літаку МАУ загинули 11 громадян України

Офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві сподівається, що це допоможе полегшити страждання рідним загиблих.

В Ірані почала роботу спеціальна робоча група для допомоги у вирішенні консульських питань, що виникають у родичів жертв катастрофи лайнера Boeing компанії МАУ. Про це сказав офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві, повідомляє агентство Mehr в неділю, 12 січня.
За словами Мусаві, групі, що відноситься до одного з підрозділів іранського дипвідомства, було доручено негайно почати роботу щодо консульської допомоги відповідно до запитів сімей жертв трагедії.
Він висловив надію, що такий захід допоможе хоча б в малому ступені полегшити страждання рідних загиблих.
Нагадаємо, в ніч на 8 січня в Тегерані розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ. Загинули 176 осіб, серед жертв 11 українців. Більшість загиблих - з Ірану та Канади.
А вранці 11 січня іранська влада визнала, що літак МАУ був збитий військовими. Президент країни Хасан Роухані висловив співчуття сім'ям загиблих і пообіцяв покарати винних, а також розпорядився щодо виплати компенсації.
У свою чергу, президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від Тегерана повного визнання провини і готовності до відкритого розслідування, а також виплати компенсацій.

Related

Події у світі 4257161635748704541

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item