Затримано головного лісівника Львівської області

Затримано головного лісівника Львівської області
Чиновник встановив "тарифи" для підлеглих

Чиновник вимагав від підлеглих щомісячну данину в розмірі 30-40 тисяч гривень, повідомили в прокуратурі.

Головний лісівник Львівської області був затриманий на хабарі. Про це повідомила прокурор області Ірина Діденко у Facebook.



Правоохоронці також затримали посадовця муніципального лісового підприємства, який систематично возив для свого шефа данину від продажу лісу, додала Діденко.
За її словами, чиновник вимагав від підлеглих щомісячну неправомірну вигоду в розмірі 30-40 тис. грн. Лісівник встановив "тарифи": за один кубометр реалізованого лісу учасники схеми відраховували для шефа 1-1,5 долара. За це "головний" обіцяв колегам лояльне ставлення і сприяння щодо їхнього перебування на посадах.
Правоохоронці зафіксували передачу 17,8 тис. грн і $ 300 домоленої частини "траншу" від керівника районного підрозділу в обласний.
Обох затримали "на гарячому", встановлюється причетність інших, повідомила Діденко. Прокуратура готує повідомлення про підозру і клопотання про обрання їм запобіжного заходу і звільнення з посад.

У матеріалах інфографіки, яку прокурор додала до поста, зазначено, що мова йде про гендиректора комунального лісового господарства Галсільліс. Згідно з інформацією на сайті підприємства, його очолює Володимир Мельник.
Галсільліс є комунальним підприємством і підпорядковується Львівській обласній державній адміністрації. До складу підприємства входять 18 лісогосподарських підприємств.
Раніше повідомлялося, що на Херсонщині "чорні лісоруби" напали на лісників, є жертви. Під час рейду з метою самооборони працівник держлісохорони застрелив лісопорушників. Ще троє втекли з місця скоєння порушення.
Нагадаємо, ВР ввела кримінальну відповідальність за вивезення лісу. Контрабанда лісу і лісоматеріалів тепер буде передбачати відповідальність у вигляді позбавлення волі від трьох до п'яти років.

Related

Суспільство 2889343511580077431

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item