ВООЗ проведе спецзасідання щодо коронавірусу

ВООЗ проведе спецзасідання щодо коронавірусу


Глава організації відвідав Китай, після чого доручив визначити, чи є спалах вірусу надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

 
Всесвітня організація охорони здоров'я завтра проведе термінове засідання комітету з надзвичайних ситуацій у зв'язку з розповсюдженням коронавірусу в Китаї. Про це повідомив директора ВООЗ Тедрос Адханом Гебреісус, який сам відвідав Китай.
 
Засідання відбудеться в штаб-квартирі ВООЗ у Женеві.
 
"Я вирішив завтра скликати надзвичайний комітет Міжнародних медико-санітарних правил щодо нового коронавірусу (2019 nCoV), щоб мені повідомили, чи є поточний спалах надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я, що має міжнародне значення", - написав глава ВООЗ у Twitter.
 
Як повідомляє Укрінформ, на сьогодні в країнах ЄС зафіксовано 8 випадків зараження коронавірусу: чотири у Франції і чотири в Німеччині.
 
У той же час, про інфікованого туриста з Китаю заявили в Фінляндії. "У туриста в лікарні Лапландії зафіксований коронавірус. Це перший підтверджений випадок у Фінляндії", - говориться в повідомленні.
 
За даними влади, турист залишив Ухань п'ять діб тому і протягом двох останніх днів він страждав від дихальної інфекції, тому він звернувся до місцевого медцентру. Зараз він поміщений в окрему ізольовану палату.
 
Заражений коронавірусом, за даними THL, контактував ще з 15 людьми, за їх станом спостерігатимуть протягом наступних двох тижнів.
 
Нагадаємо, 27 січня ВООЗ підвищила ризик зараження новим вірусом на міжнародному рівні з "помірного" на "підвищений".

Related

Події у світі 8362385115055997805

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item