У пілотів літака МАУ зник зв'язок з диспетчером

У пілотів літака МАУ зник зв'язок з диспетчером
Літак зазнав аварії через три хвилини після зльоту

Зв'язок екіпажу з авіадиспетчером аеропорту обірвався відразу після зльоту, кажуть в Ірані.

 
Після зльоту пілоти літака Boeing 737 МАУ не могли зв'язатися з командно-диспетчерським пунктом. Про це в середу, 8 січня, заявив глава Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде, повідомляє агентство Mehr.

"У пілотів цього літака не було зв'язку з командно-диспетчерським пунктом", - сказав він.
 
За словами чиновника, екіпаж не оголосив стан тривоги. "Я не знаю причину затримки (вильоту - ред.) і проблему технічної несправності; причина аварії незрозуміла і не може бути оголошена до моменту аналізу інформації з чорної скриньки літака", - сказав він.
 
Абедзаде наголосив, що чорну скриньку літака передадуть іранській авіакомпанії, і її розгляне комітет з кризового менеджменту авіакомпанії. За словами Абедзаде, в районі катастрофи загроз не було.
 
На питання, чи може це бути терористичним інцидентом, він сказав: "Ніяких коментарів про терористичну атаку робити не можна, поки не буде проведено дослідження чорної скриньки".
 
"Відразу після зльоту літака зі злітно-посадкової смуги аеропорту імені імама Хомейні бездротовий зв'язок між літаком і командно-диспетчерським пунктом обірвався", - повідомив представник організації цивільної авіації Реза Джафарзаде телерадіокорпорації IRIB.
 
Нагадаємо, рейс PS752 МАУ розбився неподалік від Тегерана через три хвилини після зльоту. На борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.
 
Як повідомлялося, бортові самописці будуть розшифровувати в Ірані за участі українських фахівців і представників компанії Boeing.
 
Літак з групою українських експертів повинен вилетіти до Ірану сьогодні ввечері.

Related

Події у світі 8649553385260272409

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item