Після катастрофи «Boing 737» влада Зеленського розписалась у власному непрофесіоналізмі.

Після катастрофи «Boing 737» влада Зеленського розписалась у власному непрофесіоналізмі.
Повернення президента Зеленського з Оману в Україну не дало жодної користі для вирішення ситуації, пов’язаної з катастрофою літака української авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Ірані. Він жодним чином не відреагував на заяви щодо ймовірності теракту та жодним чином не заявив позицію України в цій ситуації. Про це сказав депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко.
«Подивіться, Прем’єр-міністр Канади говорить – у нас є дані, що літак було збито іранською ракетою, Прем’єр-міністр Великої Британії говорить те ж саме, Трамп (Президент США – ред.) практично говорить те ж саме. Наш президент мовчить», – констатував депутат.
«Мовчить Україна. Іран каже – це не ми, відмовляється від усього. І мовчить Російська Федерація, чиєю ракетою імовірно могли збити наш літак», – додав Олексій Гончаренко.
Він зауважив, що вже оприлюднено відео того, як був збитий літак над Тегераном.
«Що робить український президент? Він просто нічого не робить», – підкреслив представник «Європейської Солідарності».
Олексій Гончаренко зауважив, що досі слідство веде Національна поліція, хоча має вести Служба безпеки України через ймовірний теракт.
Депутат додав: «Можна любити чи не любити Порошенка, але подивіться на його реакцію п’ять з половиною років назад, коли збили у нашому небі малайзійський Boing».
Він підкреслив, що тоді була моментальна реакція, почалось розслідування теракту і це захистило Україну від багатьох можливих негативних наслідків.
При цьому Олексій Гончаренко висловив здивування заявою, зробленою українським посольством в Ірані через декілька годин після трагедії про те, що це був точно не теракт і що це точно технічна несправність літака. Тобто наше посольство одразу ж визнало, що винна Україна, винний наш національний перевізник «Міжнародні авіалінії України».
«І де в цей час людина, яка повинна відповідати за міжнародну політику і національну безпеку країни? Вона в Омані, в готелі «Ріц Карлтон. Де голова СБУ? Голова СБУ в Куршавелі. Зрозуміло, що коли говорять Трюдо, Джонсон, Трамп, що у них дані розвідки, то їм простіше – їхня розвідка поруч, а не в Куршавелі», – зауважив він.
«Це все повний непрофесіоналізм. Якийсь студентський «капустник», а не керівництво країни», – сказав Олексій Гончаренко.

Related

Політика 4718966275194713342

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item