ЗМІ повідомили про можливий візит Трампа в Україну

ЗМІ повідомили про можливий візит Трампа в Україну
Трамп і Джонсон можуть відвідати Україну

Американський президент і британський прем'єр можуть відвідати Україну 8 травня, перед візитом у Москву на День Перемоги, пишуть ЗМІ.

 
Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон можуть перед візитом у Москву на 9 Травня відвідати Україну для участі в урочистостях, присвячених 75-річчю закінчення Другої світової війни. Про це пише The Guardian з посиланням на джерела.
 
Зазначається, що Трамп і Джонсон рішення про візит у Москву ще не прийняли. Дипломати з відповідних країн намагаються узгодити позицію, при цьому приватно висловлюючи роздратування французьким лідером Емманюелем Макроном через те, що він не порадився із союзниками, перш ніж погодився поїхати в Москву.
 
Серед варіантів, які вважаються компромісами у Вашингтоні і Лондоні, - участь лідерів у покладанні вінків у Москві, але без військового параду, разом із спільною заявою, яка б відмежовувала їх від військових операцій Путіна в Сирії і Україні і переписування історії Кремлем.
 
Іншим варіантом є "збалансування" відвідин Москви участю в церемоніях, які відбудуться в Україні напередодні, 8 травня, говориться в матеріалі.
 
Зазначається, що "уряд в Києві наполегливо працює над тим, щоб представити українські церемонії як більш прийнятний спосіб вшанувати пам'ять про страждання Другої світової війни, без ризику схвалити російську агресію".
 
"Зараз ми працюємо над усіма деталями; логістика і порядок денний будуть відомі трохи пізніше. Беручи до уваги вищесказане, ми сподіваємося, що американські чиновники візьмуть участь у пам'ятних заходах 8 травня в Києві", - розповів дипломат.
 
Нагадаємо, у листопаді минулого року Трамп заявив, що хотів би бути присутнім у Москві на 9 Травня - на урочистостях з нагоди Дня Перемоги, але не знає, чи зможе поїхати.
 
Раніше в Кремлі заявили, що планують запросити на заходи в Москві з нагоди 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні низку світових лідерів, у тому числі президента України Володимира Зеленського.
 
Днями в Офісі президента повідомили, що Зеленський запрошення не отримував.

Related

Політика 7121701449247846297

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item