Міністр назвав єдиний шлях змін України

Міністр назвав єдиний шлях змін України
Українська економіка потребує десятків мільярдів доларів інвестицій

Щоб наздогнати Білорусь, Україні потрібно 100 мільярдів доларів інвестицій протягом 50 років, кажуть у МЕРТ.

Єдиний спосіб розвитку української економіки - залучення багатомільярдних інвестицій, вважає міністр економіки Тимофій Милованов. Про це він повідомив під час презентації урядової програми Економічна стратегія: зростання через інвестиції.
"Відсоток високотехнологічних товарів і послуг в експорті - 17%, все інше це сировина... У переробній промисловості 3% високих технологій. Наша економіка сьогодні детехнологізована. Нам це треба відновлювати і наздоганяти світ", - зазначив міністр.
У Мінекономіки показали ступінь зносу основних фондів в економіці.
"У сусідів: Словаччина 35%, Білорусь 38%, Молдова 42%. Україна 62%... Щоб нам наздогнати Білорусь або Словаччину, нам потрібно 100 млрд доларів інвестицій протягом 50 років. Як не крути, або продуктивність, або інвестиції, або модернізація основних засобів - нам потрібні величезні інвестиції", - наголосив Милованов.
За його словами, "з 90-х, та промисловість яка нам залишилася, по суті, її проїли".
"Агро і IT почали відновлюватися, але в більшості випадків інвестицій всередину не було. Тому що гроші виводилися з України або з компаній. Сьогодні ми в тому стані, який є наслідком цього", - резюмує він.
Варто зазначити, що стратегія Мінекономіки передбачає збільшення ВВП на 40% за п'ять років, створення 1 млн робочих місць і залучення $50 млрд прямих іноземних інвестицій.
При цьому в 2019 році приплив прямих іноземних інвестицій в Україну склав $2,5 млрд. За рік їхній обсяг зріс лише на $100 млн.

Related

Економіка 4416844600078967979

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item