США готові забезпечити Білорусь енергоресурсами

США готові забезпечити Білорусь енергоресурсами
Держсекретар США відвідав Мінськ вперше за 26 років

Білорусь зацікавлена в більш активному приході в країну американського бізнесу, заявив глава МЗС країни.

США готові забезпечити Білорусь енергоресурсами на 100% за конкурентними цінами. Про це заявив держсекретар США Майкл Помпео після переговорів з главою держави Олександром Лукашенком у суботу, 1 лютого, повідомляє БЕЛТА.
"Наші виробники енергоресурсів готові забезпечити вас на 100% за конкурентними цінами", - сказав він.
Держсекретар також відзначив успішну співпрацю між країнами в сфері безпеки, яка, за його словами, найближчим часом має ще більш розширитися.
Помпео також заявив, що США і Білорусь наближаються до скасування санкцій. "Ми будемо розглядати, які санкції можна зняти. Поки що ми до цієї точки не дійшли. Але такі моменти, як сьогодні, наближають до цієї мети", - сказав держсекретар.
У свою чергу, міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що Мінськ сподівається на подальшу поступальну нормалізацію відносин з США.
"Ми надаємо даному візиту абсолютно важливе значення. Останній візит держсекретаря США до Білорусі проходив 26 років тому. Нинішній візит є наочним свідченням інтенсифікації білорусько-американської взаємодії. Візит, як ми вважаємо, покликаний надати значимий імпульс процесу поступальної нормалізації наших двосторонніх відносин", - заявив міністр.
Він наголосив, що зустріч з Лукашенком пройшла в атмосфері довіри і взаєморозуміння.
"Ми вітали б більш активну роль США в Білорусі виходячи з тієї ролі і значення, які грають США на міжнародній арені", - заявив Макей.
За його словами, зокрема, Білорусь зацікавлена ​​в більш активному приході в країну американського бізнесу і за низкою інших напрямків.
Нагадаємо, в кінці 2019 року Білорусь не змогла домовитися з Росією про постачання нафти. Тоді наголошувалося, що Лукашенко доручив уряду знайти альтернативні джерела для забезпечення імпорту нафти в країну.
А з 1 січня Росія припинила подачу нафти в Білорусь на три дні, але угоду так і не було досягнуто.
Пізніше Лукашенко повідомив, що влада Білорусі веде переговори про закупівлю нафти за світовими цінами в тому числі з США, Саудівською Аравією та Об'єднаними Арабськими Еміратами.

Related

Події у світі 7137565913064519399

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item