Україна приєднається до місії НАТО в Іраку

Україна приєднається до місії НАТО в Іраку
Українські військові служитимуть в Іраку

Міністр оборони зазначив, що Україна зацікавлена у збільшенні своєї участі в програмах і операціях НАТО.

 
Україна підтвердила намір брати участь у тренувальній операції НАТО в Іраку. Про це за підсумками зустрічі міністрів оборони Альянсу в Брюсселі повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк, повідомляє Укрінформ.
 
"Ми чітко заявили, що ми будемо брати участь. Ймовірність украй висока. Всі країни, які мають до цього відношення, вони також це підтримують. Для нас це важливо, тому що ми зацікавлені стратегічно у збільшенні своєї участі в програмах (операціях) НАТО. Це і наш досвід, і нам досвід, всім від цього користь", - сказав керівник військового відомства.
 
Разом з тим, він зазначив, що зараз Україна не має конкретних пропозицій щодо чисельності персоналу або формату участі в такій тренувальній місії, бо сам Альянс ще в процесі визначення власного залучення в Іраку, і вирішує, коли саме місія буде відновлена ​​в повній мірі.
 
"Ми ведемо зараз цю роботу, за визначенням конкретних людей, конкретних завдань і обсягів. Як тільки все це станеться, ми, звичайно, про це повідомимо", - додав Загороднюк.
 
Як повідомлялося, тренувальна місія НАТО в Іраку в кількості близько 500 військовослужбовців була заснована в 2017 році.
 
Нагадаємо, напередодні стало відомо, що НАТО відновить і розширить місію в Іраку. Вона була припинена 4 січня на тлі загострення після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані.

Related

Події у світі 5709048338102466323

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item