США закликали Росію звільнити українських політв'язнів

США закликали Росію звільнити українських політв'язнів
США закликають РФ негайно звільнити понад 80 українських політв'язнів

США ніколи не погодяться ні з чим іншим, поки не буде повного відновлення контролю України над її територією у Криму, територіальних водах і на сході України.

 
Виконуючий обов'язки заступника представника США при ООН Черіт Норман Шале закликає Росію негайно звільнити понад 80 українських політичних бранців. Про це вона сказала на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, яке транслюється на сайті Організації.
 
Дипломат запевнила, що США не визнають і не визнаватимуть анексію Криму Кремлем. "Наші санкції проти Росії будуть залишатися в силі, поки Україна не відновить контроль над своєю територією", - підкреслила Шале.
 
"В ім'я міжнародного миру і безпеки ми закликаємо Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які поширюються на її територіальні води", - заявила дипломат.
 
"Ми закликаємо Росію звільнити понад 80 українських політичних в'язнів, яких вона утримує, і припинити кампанію залякування проти кримських татар", - підкреслила Шале.
 
Вона запевнила, що США ніколи не погодяться ні з чим іншим, поки не буде повного відновлення контролю України над її територією в Криму, територіальних водах і на сході України.
 
У свою чергу, Росія під час засідання Ради Безпеки ООН звинуватила країни-члени Радбезу в "підіграванні Києву". Про це сказав постійний представник РФ при ООН Василь Небензя.
 
Зокрема, він заявив, що "схід України виступає проти українських військових на кордоні з Росією", оскільки "побоюється зриву виборів на Донбасі". Також Росія заявляє, що Мінські угоди є безальтернативним документом для вирішення ситуації на Донбасі, і звинувачує українську сторону в порушенні цих угод.
 
"Ми знаємо тези, з якими деякі країни збираються зараз виступити. Тому хочемо попередити заздалегідь ... Чим більше ви підігруєте Києву - тим менше шансів на взаємний діалог між українськими громадянами по обидва боки лінії розмежування", - сказав Небензя.
 
Вплив Росії і присутність її військ на Донбасі Небензя не визнав.
 
Раніше в ООН висловили стурбованість, що через відсутність твердої політичної волі у всіх сторін на Донбасі може статися повернення до насильства.

Related

Події у світі 8203313308470224011

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item