Коронавірус дістався до Балкан

Коронавірус дістався до Балкан


Інфікування загрозливим коронавірусом виявили у жінки в Північній Македонії, яка приїхала з Італії.

Перший випадок коронавірусу підтвердили на Балканському півострові - у Північній Македонії. Про це в середу, 26 лютого, повідомив міністр охорони здоров'я країни Венков Філіпче, передає Reuters.
"Тест пацієнта показав позитивний результат. Це перша пацієнтка в Північній Македонії, тест якої на цей патоген виявився позитивним", - сказав він.
 
За його словами, жінка, яка заразилися вірусом, звернулася за медичною допомогою в середу. Нещодавно вона приїхала з Італії в Північну Македонію на мінівені. Інші пасажири автомобіля також перевіряються на коронавірус. Громадянство хворої не уточнюється.
 
У той же час, у Литві оголошено надзвичайну ситуацію загальнодержавного масштабу у зв'язку із загрозою поширення нового коронавірусу.
 
Цей статус, як відзначають в уряді країни, дозволяє ефективніше координувати превентивні заходи, організовувати більш дієву роботу відповідальних інстанцій, використовувати спрощені процедури для отримання коштів державного медичного резерву.
 
Близько 800 осіб, які побували в Китаї або в регіонах Італії, де зафіксовано випадки зараження коронавірусом, знаходяться в Литві на контролі медиків. Після прибуття в Литву вони проходять в аеропортах первинну перевірку стану здоров'я, їх опитують, просять у них залишити контактні дані та інструктують про подальші дії.
 
Зазначимо, за даними ВООЗ, за минулу добу кількість захворілих на коронавірус перевищила відповідний показник у Китаї.
 
Загалом у світі кількість тих, що заразилися коронавірусом, перевищила 81 тисячу осіб, летальний результат зафіксований більш ніж у 2,7 тисячі випадків.

Related

Події у світі 6686199552533455634

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item