Міноборони прогнозує підвищення статусу в НАТО

Міноборони прогнозує підвищення статусу в НАТО
Загороднюк заявив, що в жовтні Україна може розраховувати на підвищення статусу в НАТО

Україна може очікувати підвищення статусу в НАТО з розширеними можливостями в жовтні, повідомив Загороднюк.


Міністр оборони Андрій Загороднюк прогнозує підвищення статусу України в НАТО до партнера з розширеними можливостями в жовтні. Про це він заявив на брифінгу в середу, 19 лютого.
 
При цьому він зазначив, що Україна може очікувати підвищення статусу з розширеними можливостями, якщо темп реформ буде збережений.
 
"Основні підсумки Мюнхена такі: зменшення уваги до України на рівні експертів і Міністерства оборони не має місця - увага дуже велике, є велика підтримка. Є повна підтримка нашого курсу реформ, вони знають про наш курс реформ", - запевнив Загороднюк.
 
Також міністр додав, що зустрічався з понад десятьма міністрами оборони різних країн.
 
"У Брюсселі, за день до Мюнхена, у нас була зустріч з генеральним секретарем і його заступником. Засідання фактично як Комісія Україна - НАТО, неформальне. І там були присутні всі міністри оборони всіх країн НАТО, які приїхали до Брюсселя", - уточнив міністр.
 
 
Крім того, він додав, що в Україні постійно працюють радники міністрів оборони країн НАТО, які постійно доповідають про хід реформ.
 
"У нас тут працюють їхні радники, консультанти і спостерігачі, повідомляють їм про хід реформ. Вони абсолютно задоволені ходом реформ, вони бачать, що з таким темпом, як ми рухаємося зараз, ми точно можемо очікувати в жовтні підвищення нашого статусу в НАТО до партнера з розширеними можливостями. Якщо темп реформ буде збережено", - зазначив міністр.
 
Раніше повідомлялося, що Україна подала заявку на отримання розширених можливостей НАТО. Очікується, що участь в програмі дасть можливість більш оперативно обмінюватися розвідувальними даними з Північноатлантичним Альянсом.
 
Нагадаємо, Україна і НАТО узгодили проведення спільних навчань із захисту критичної інфраструктури в Чорноморському регіоні Непорушна стійкість-2020 в Одесі.

Related

Події в Україні 5932670609851999522

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item