РНБО дала рекомендації українцям через коронавірус

РНБО дала рекомендації українцям через коронавірус
Дотримання правил дозволить уникнути інфікування

Рада нацбезпеки опублікувала список з восьми правил, дотримуючись яких можна убезпечити себе від зараження коронавірусом.


Рада національної безпеки і оборони України представив головні правила, яких слід дотримуватися для запобігання захворювання коронавірусів. Про це повідомляє прес-служба РНБО в Facebook.
 
Зокрема, РНБО опублікувало список з вісьми правил, дотримуючись яких можна убезпечити себе від захворювання коронавірусом:
 
  • Мийте руки з засобами дезінфекції. Необхідно мити руки з милом протягом мінімум 20 секунд або із засобом дезінфекції, який містить 60% спирту.
  • Уникайте близьких контактів. Дотримуйтесь дистанції не менше двох метрів від людини, яка кашляє, чихає, має підвищену температуру.
  • Не торкайтеся руками до очей, носа, рота.
  • Кашляйте/чихайте на внутрішню частину ліктя.
  • Не вживайте антибіотики або противірусні препарати, оскільки поки немає наукового підтвердження, що вони запобігають зараженню коронавірусом.
  • Мийте поверхні із засобами дезінфекції: відбілювач, хлор, розчинники, оцтова кислота і хлороформ, 75% етанол.
  • Використовуйте маску, але тільки в тому випадку, якщо є підозра на контакт з коронавірусом, або для допомоги хворій людині.
  • Тим, хто знаходився в КНР, або в інших країнах, де зареєстровані спалахи коронавірусу, потрібно зателефонувати на гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я 0800 505201, щоб отримати інформацію про подальші дії.
 
Також в РНБО закликали звернутися на "гарячу лінію" всіх громадян, що мають симптоми захворювання (підвищену температуру, кашель, стиснене дихання, болі в м'язах), хто знаходився в Китаї або контактували з прибулими громадянами з КНР, а також інших країн, де зафіксовані випадки масового захворювання за останні 14 днів. Телефон "гарячої лінії" - 0-800-505-201.
 
Раніше в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що всі регіони готові до прийому хворих коронавірусом. Загалом в інфекційній мережі лікарень майже 12,5 тисячі ліжок. На випадок зростання кількості хворих відомство спланувало перепрофілювання лікарень.
 

Related

Суспільство 9079178405753100211

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item