Українські вчені готуються представити тест на коронавірус

Українські вчені готуються представити тест на коронавірус
Українці створюють свою тест-систему коронавірусу.

Лабораторія Інституту молекулярної біології і генетики НАН України та лабораторія епігенетики Інституту геронтології НАМН України працюють над створенням тесту на коронавірус.
Результат роботи двох команд вчених очікується за 10-14 днів, пише ZN.UA з посиланням на джерела у Міністерстві охорони здоров'я та РНБО.
Тест дозволить за допомогою слини визначати, чи є коронавірус в організмі.
На сьогоднішній день Україна за допомогою Всесвітньої організації охорони здоров'я закупила невелику кількість тест-систем. Вони дорогі і дефіцитні в усьому світі. Крім вітчизняної розробки, уряд веде переговори про закупівлю тестових систем у Німеччині, попередня ціна одного тесту - 1500 євро.
Раніше секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю одному з українських каналів заявив про те, що Моніторингова комісія при РНБО працює над системою, що дозволяє швидко визначати наявність коронавірусу 2019 nCoV в організмі людини.
За словами Данілова, вчені займаються розробкою тест-систем.
"20 січня китайці дали всім бажаючим РНК вірусу. Зараз ми займаємося створенням цих систем. Наша власна система буде (готова - ред.) найближчим часом", - заявив Данілов.

Related

Технології 4075110499039597547

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item