Вперше на нардепа завели справу за кнопкодавство

Вперше на нардепа завели справу за кнопкодавство
Нардеп неодноразово голосував замість іншого

Прокуратура вперше відкрила справу проти депутата за кнопкодавство. При цьому ім'я нардепа не називається.

 
Офіс Генерального прокурора почав кримінальне провадження за неособисте голосування народного депутата. Про це повідомляє прес-служба відомства у п'ятницю, 21 лютого.
 
"Генеральний прокурор вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення одним із народних депутатів України неодноразового голосування за іншого народного депутата України на пленарному засіданні Верховної Ради України від 21 лютого 2020 року", - йдеться в повідомленні.
 
Як повідомляється, досудове розслідування доручено центральному апарату Держбюро розслідувань.
 
При цьому ім'я нардепа у прокуратурі не повідомили.
 
Відзначимо, за даними руху ЧЕСНО, на пленарному засіданні 21 лютого позафракційний мажоритарник із Закарпаття Владислав Поляк неодноразово здійснював рух, схожий на неперсональне голосування, під час голосування за поправки до проекту закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.
 
Відзначається, що це перший зафіксований ЧЕСНО випадок кнопкодавства у Верховній Раді, який стався після набуття чинності закону про криміналізацію неперсонального голосування.
 
 
Нагадаємо, закон про покарання за кнопкодавство набув чинності 16 січня. Тепер депутати, спіймані на кнопкодавстві, будуть платити штрафи від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів - тобто від 51 тисячі до 85 тисяч гривень.
 
У разі визнання депутата винним у кнопкодавстві і вступу в силу обвинувального вироку нардеп буде достроково позбавлений мандата (стаття 81 Конституції України).
 
Відповідний закон підписав президент Володимир Зеленський.

Related

Політика 7659336186359915679

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item