Кислиця - представнику Росії в ООН: "Хотят ли русские войны?"

Кислиця - представнику Росії в ООН: "Хотят ли русские войны?"
На Радбезі ООН постійний представник України Сергій Кислиця перейшов на російську і процитував частину з однойменного вірша поета Євгена Євтушенка.
"Повернувшись з поїздки на Захід, у самий розпал холодної війни він написав "Хотят ли русские войны?". Я процитую: "Хотят ли русские войны? Спросите вы у тех солдат, что под березами лежат, и вам ответят их сыны, хотят ли русские войны", — сказав представник України.
Кислиця додав, що відповідь на це питання в умовах сьогодення дасть парад 9 травня у Москві.
"Коли ми побачимо, чи винесуть портрети Сталіна його учасники. Того Сталіна, який свого часу був винесений з Мавзолея, але, як бачиться, не з умів. "Но как из наследников Сталина, Сталина вынести", написав той же Євтушенко у 62-му році, і продовжив: "Пусть мне говорят — успокойся, спокойным я быть не сумею, покуда наследники Сталина живы еще на земле. Мне будет казаться, что Сталин еще в Мавзолее", — сказав український дипломат.
Він також зауважив, що сьогодні набирає обертів прославляння Сталіна і його ім'я "відбілюють".
"Коли ростуть як гриби пам'ятники цьому диктатору та вбивці, автору геноциду українського народу 30-х років, я хочу завершити свій виступ питанням до російського представника: "Так хотят ли русские войны?", — резюмував Кислиця.
18 лютого відбулося засідання Радбезу ООН з нагоди річниці підписання Мінських угод. Засідання скликала Росія. Її представник заявив, що обстріли біля Золотого влаштувала "диверсійна група ЗСУ".
Як відомо, 18 лютого, о 5-й ранку, бойовики російської армії на Донбасі атакували українські опорні пункти в районі міста Золоте в Луганській області. Загинув український військовий.

Related

Суспільство 6500930521193636540

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item