Пандемія коронавірусу. Нові новини на 26 березня

Пандемія коронавірусу. Нові новини на 26 березня
Нещодавні новини про коронавірус

Україна почала випускати власні ПЛР-тести, усі планові операції скасовуються, а Лев Лещенко хворіє на важку форму COVID-19.

 
Ми зібрали найактуальнішу і найбільш важливу інформацію про китайський коронавірус Covid-19 на 26 березня 2020 року.
 
 
Загиблі і уражені
 
На цей час підтверджено 486 702 випадки захворювання на новий коронавірус у світі, загинуло 21 306 осіб, видужали 117 446.
 
Випадки захворювання зафіксовані в 177 країнах. В Україні виявлено 162 випадки зараження коронавірусом, п'ять осіб померли.
 
Найбільше число уражених коронавірусом налічується в Китаї - 81 727 осіб. Лідерами за смертністю виявилися Італія та Іспанія - понад 7 тисяч і більше 4 тисяч відповідно.
  • Інфіковані: 486 702 (+19 165)
  • У важкому стані 14 928 (+19)
  • Одужали: 117 446 (+3638)
  • Загинули: 22020 (+845)
 
Ситуація в Україні
 
- Глава МОЗ Ілля Ємець очікує "катастрофічне" число смертей в Україні від коронавірус через неготовність медичної системи.
 
- Навчальний рік в Україні мають намір відновити в Україні в травні-червні і закінчити 1 липня.
 
- Інститут молекулярної біології розробив ПЛР-тести на коронавірус. Перша партія в 600 штук уже готова.
 
Фото: kmu.gov.ua
 
- Укрпошта спільно із сервісом Liki24.com запустила безкоштовну доставку ліків у регіони на період карантину. Послуга доступна в усіх населених пунктах до кінця карантину.
 
- Під час карантину в Україні будуть здійснювати тільки термінові і невідкладні планові госпіталізації і планові операції.
 
- Влада Сум із 26 березня обмежила в'їзд у місто для тих, хто не зареєстрований в обласному центрі, не має тут нерухомості або ж не працює в місті.
 
- У Тернопільській області, щоб зменшити захворюваність на коронавірус серед медиків, вирішили після тижня роботи із інфікованими COVID-19 особами відправляти лікарів на 14-денну самоізоляцію.
 
- Для подолання епідемії в Україні потрібно 165 мільйонів доларів, підрахували в ООН.
 
- Державне агентство резерву України відвантажило МОЗ майже 19 мільйонів медичних масок. Також передали 69 портативних апаратів штучної вентиляції легенів, 1180 ручних дихальних апаратів, три рентгенівських комплекси, 1350 пульсометрів і 34 кисневих концентратори.
 
 
Ситуація у світі
 
- Індія перейшла на загальнонаціональний карантин: оголошений тритижневий режим повної ізоляції, що забороняє громадянам залишати свої будинки за будь-яких обставин.
 
- Японія, яка нещодавно відклала на рік проведення літньої Олімпіади-2020, чекає другу хвилю епідемії коронавірусу у своїй країні.
 
- Іспанія закупила в Китаї 640 тисяч несправних тестів. Китайська влада заявила, що ця компанія не працює з урядом.
 
- Франція залучила військових до боротьби з епідемією. Операція отримала назву Стійкість.
 
- У Льва Лещенка підтвердився коронавірус, лікарі оцінюють стан співака як вкрай тяжкий. Кілька днів тому він знімався в студії для передачі Андрія Малахова в оточенні інших російських знаменитостей.
 
Лев Лещенко заразився коронавірусом
 
- Америка виділила 2,2 трильйона доларів для стимулювання економіки через пандемію коронавірусу. Кожен повнолітній отримає 1,2 тисячі доларів, дитина - 500 доларів.
 
- В Італії 101-річний житель вилікувався від коронавірусу, його вже виписали з лікарні додому. Це другий відомий випадок в Італії і третій у світі, коли столітній житель перемагає COVID-19.
 
- У Британії від коронавірусу померла 21-річна дівчина без інших виявлених захворювань.
 
 
Що відбувається з економікою
 
- Долар в обмінниках київських банків продовжує зростати. Курс продажу готівкового долара виріс на 9 копійок - до 28,4 гривні, курс купівлі - на 14 копійок - до 27,75 гривні.
 
- Ціна ф'ючерса на нафту марки Brent вночі піднімалася на один відсоток - вище 30 доларів за барель. Вартість нафти WTI росла менш ніж значно. Вона досягала позначки 24,55 долара за барель.
 
- Активи біржових індексних фондів, що інвестують у золото, оновили історичний максимум. Згідно з останніми даними агентства Bloomberg, вони виросли на 12 тонн - до 2523 тонн.

Related

Події у світі 912976711994268877

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item