У Зеленського пояснили, чому не можуть ввести надзвичайний стан

У Зеленського пояснили, чому не можуть ввести надзвичайний стан
Юлія Ковалів

Підстав для введення надзвичайного стану зараз в Україні немає, але ситуація може змінитися, заявили в Офісі президента.


В Офісі президента (ОП) пояснили, чому в Україні не можуть ввести надзвичайний стан у зв'язку із поширенням коронавірусу. Про це розповіла заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів в ефірі програми Свобода слова.
За її словами, уряд неготовий зупинити більшу частину економіки України.
 
"Коли ми говоримо про надзвичайний стан, 70% нашої експортної виручки - аграрії і металурги. Чи можна їх зупинити? Звісно, ні! Чи можна зупинити критичну інфраструктуру? Ні! Ми не можемо зупинити аграрний сектор. Це означає, що не можемо зупинити постачальників насіння, техніки, палива, добрив. Якщо йти за такою логікою, зрозуміємо, що ми не можемо зупинити більшу частину економіки. Адже не може працювати металургійний завод без коксу, без транспорту. Ми не можемо порвати в один момент усі ланцюжки, які працюють", - заявила Ковалів.
 
У той же час, заступник голови ОП не виключила, що динаміка поширення коронавірусу в Україні може змінитися за кілька днів.
 
"На сьогодні, з тією динамікою із коронавірусом, підстав введення надзвичайного стану немає. Звісно, ситуація може змінитися. На сьогодні динаміка буде видна протягом наступних кількох днів або, можливо, тижня", - зазначила вона.
 
Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні поки немає необхідності вводити НС.

Related

Політика 177639842585117308

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item