Ізраїль готується до повної блокади країни

Ізраїль готується до повної блокади країни
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху

Якщо вже прийняті обмеження не приведуть до скорочення кількості заражень COVID-19, влада вживатиме рішучих заходів.

 
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в середу, 25 березня, заявив, що влада готова ввести повну блокаду країни для запобігання поширенню коронавірусу. Про це повідомила газета The Jerusalem Post.
 
"Кроки, які ми зробили в Ізраїлі, здійснюються по всьому світу, проте їх недостатньо, оскільки число пацієнтів подвоюється кожні три дні. Через два тижні у нас можуть бути вже тисячі хворих, багато з яких перебуватимуть на грані смерті. Тому якщо ми не побачимо негайного поліпшення цієї тенденції, у нас не залишиться іншого вибору, крім як ввести повну блокаду, за винятком забезпечення насущних потреб, таких як продукти харчування і ліки", - підкреслив Нетаньяху.
 
За його словами, це питання кількох днів, і всі необхідні приготування - як логістичні, так і юридичні - вже ведуться.
 
Раніше в середу уряд Ізраїлю затвердив посилення карантину на сім днів.
 
Зокрема, ізраїльтянам наказано не відходити більше ніж на 100 метрів від свого місця проживання, таксі заборонено перевозити більше одного пасажира, виключені збори у приміщеннях і спортивні заняття.
 
Їздити на особистому транспорті можна в кількості не більше двох осіб і тільки в супермаркет за продуктами або в аптеку, для отримання медичного обслуговування, а також у разі "пересування працівника на дозволену роботу відповідно до чинних вказівок".
 
За останніми даними, в Ізраїлі виявили 2369 заражених, з них п'ятеро померли, стан 39 оцінюється як важкий, 64 людини одужали.
 
Нагадаємо, із 12 березня в Ізраїлі почав діяти двотижневий карантин для осіб, що прибули в країну. А 19 березня Нетаньяху підписав кілька указів, які вводять обмеження на пересування громадян країни через поширення коронавірусу.

Related

Події у світі 1823023760915622948

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item