Скільки живе коронавірус. Вчені зробили тривожне відкриття

Скільки живе коронавірус. Вчені зробили тривожне відкриття

Коронавірус вижив в каютах Princess Cruise 17 днів після того, як їх залишили хворі пасажири

Коронавірус вижив у каютах лайнера Princess Cruise 17 днів після того, як там були хворі пасажири. До такого висновку прийшли експерти Центру з контролю і профілактики захворювань CDC, які дослідили каюти пасажирів з COVID-19 на круїзному лайнері. Про це пише CNBC.

Коронавірус був виявлений на різних поверхнях в каютах Princess Cruise, в тому числі і там, де жили пасажири без симптомів COVID-19. Зараз фахівці CDC проводитимуть дезінфекцію кают, щоб остаточно знищити вірус.

При цьому раніше вчені вважали, що коронавірус може жити до трьох днів на пластиці і нержавіючої сталі. Нове дослідження збільшує тривалість життя вірусу поза людиною практично в п'ять разів. Зараз вчені збираються провести нові дослідження тривалості життя вірусу поза людським організмом в різних, в тому числі і температурних, умовах.

Раніше шляхом випробувань дослідникам вдалося з'ясувати, на яких поверхнях найдовше триває «період напіврозпаду» нового атипового коронавірусу. Тоді науковці заявили, що найдовше вірус утримується на пластику – 70 годин. 50 годин він може прожити на сталі й 20 годин на картоні. 

Related

Здоров'я 3479916605855446203

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item