У гуртожитку студентів закрили на карантин без їжі та води

У гуртожитку студентів закрили на карантин без їжі та води
Студентів закрили на карантин без їжі та води.

У гуртожитку Київського інституту музики імені Глієра закрили понад півсотні студентів на карантин без їжі та води. До того там мешкав хлопець, який захворів коронавірусом.

"Студентів офіційно закрили на карантин ще 17 березня. Дітей кинули напризволяще - вони на три дні залишились без харчування. Лише 20 березня силами колишнього студента університету Антона Солов'єнка організували збір коштів і закупили продукти і воду. Бо кип'ятили воду з крана", - повідомив викладач інституту В'ячеслав Дєдковський, пише "Українська правда".
При цьому він додав, що норми карантину у гуртожитку порушують службові особи. Зокрема, вахтер, охоронець, вихователь і комендант приходять туди на роботу, а згодом йдуть додому.
За словами одного зі студентів, який залишився на карантині і попросив не називати його імені, їх попросили покинути гуртожиток, ще коли хворого студента госпіталізували. Частина не змогли поїхати через роботу, якісь проблеми, через те, що вони не мали куди їхати. Не чекали, що їх закриють, тому запасів харчів не мали.
Студент стверджує, що перед карантином з гуртожитка забрали з температурою 6 осіб. Усі інші почуваються добре. Мають змогу спілкуватися один з одним, читають книги, дивляться фільми і займаються музикою.
Ректор університету Олександр Злотник запевнив, що проблему вже вирішили, студенти усім забезпечені.
"Станом на сьогодні проблема вже вирішена. Харчі і вода у студентів є, уже більше, ніж треба. Це забезпечили і студенти, і люди зі сторони, і викладачі збирали, і я давав, у них усе є на місяць наперед. А ці двоє хлопців, яких госпіталізували з підозрою - уже здорові, діагноз у них не підтвердився. Але карантин я витримаю два тижні, як треба. А потім знімемо. І навіть допоможемо студентам, заплатимо за бензин, щоб ті, які захочуть поїхати, змогли дістатись додому", - говорить Злотникю
За словами ректора, загалом у гуртожитку на карантині перебуває 66 осіб (42 українці: 40 студентів і 2 співробітники інституту, і 24 іноземних студенти). Біля будівлі чергують нацгвардійці.
13 березня студента музичної академії доставили до Олександрівської лікарні м.Києва з підозрою на захворювання коронавірусу. 16 березня за допомогою тесту діагноз підтвердили. Наразі пацієнт перебуває в інфекційному відділенні Олександрівської лікарні. Про його стан не повідомляють.

Related

Гаряча новина 8332563234528213487

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item