«Легальні поставки». Нефьодов відреагував на сюжет іспанського телеканалу з розвантаженням українських респіраторів

«Легальні поставки». Нефьодов відреагував на сюжет іспанського телеканалу з розвантаженням українських респіраторів

Експорт респіраторів українського виробництва в Іспанію відбувся 2 і 6 березня і є легальною поставкою.
Про це заявив глава Митної служби Максим Нефьодов, коментуючи сюжет іспанського телеканалу з розвантаженням масок.
«Респіратори перетнули український кордон 3 та 7 березня відповідно, вилетівши рейсами на Стамбул», - зазначив він.
Нефьодов додав, що митниця виконує закони. Він підкреслив, що після введення заборони 11 березня митники, прикордонники та правоохоронці зупинили вивезення вже понад 260 тис. масок і респіраторів за кордон.
Нефьодов також опублікував документи, згідно з якими Іспанія закупила 204 тисячі українських респіраторів.
Іспанський телеканал RTVE показав розвантаження респіраторів українського виробництва в Іспанії в сюжеті про брак захисних матеріалів під час спалаху коронавіруса.
На кадрах можна помітити коробки з логотипом української компанії BUK і її слоган Чисте повітря в будь-яких умовах.
У сюжеті не уточнюється, коли саме сталася закупівля респіраторів і в якій кількості.
11 березня в Україні обмежили експорт товарів протиепідемічного призначення через пандемію коронавіруса. Заборона стосується водонепроникних лабораторних костюмів, медичних рукавичок, халатів, окулярів, масок і респіраторів класу захисту не нижче FFP2. Обмеження діють до 1 червня.
Станом на ранок суботи, 21 березня, в Україні зафіксовано 41 пацієнті з COVID-19: Чернівецька область - 25 випадків (1 летальний), Київська область - 3, Житомирська область - 2 (1 летальний), Дніпропетровська область - 2, Івано- Франківська область - 2 (1 летальний), Донецька, Львівська, Харківська, Тернопільська області - по одному випадку, Київ - 3 випадки.
В Україні до 3 квітня ввели загальнонаціональний карантин. Низка міст закрила всі місця масового відвідування, крім аптек, магазинів та АЗС.
З 16 березня в рамках протиепідемічних заходів по всій країні закриті метрополітени в Києві, Харкові та Дніпрі, а також припинено міжміське і міжобласне сполучення.
У Київській, Чернівецькій, Житомирській, Дніпропетровській, і Івано-Франківській областях, а також в Києві, введений режим надзвичайної ситуації.
У зв'язку з пандемією COVID-19 в багатьох країнах оголошено режим надзвичайної ситуації, закрили кордони для іноземних туристів, призупинили роботу шкіл, університетів, торгових центрів, скасували культурні та спортивні заходи. В Італії, Іспанії, Бельгії та Франції ввели обмеження на пересування.
Число випадків захворювання коронавірусом в світі перевищило 274 тис. осіб.
На планеті близько 180 країн і територій, де виявили вірус.
Більше 90 тис. осіб у всьому світі вже вилікувалися від захворювання, спровокованого новим коронавірусом, тоді як кількість смертей перевищила 11,3 тис.

Related

Політика 7539477967340725913

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item