Австралійці створили батарею, з якою електромобіль матиме запас ходу 2 тис км

Австралійці створили батарею, з якою електромобіль матиме запас ходу 2 тис км

Австралійські фахівці розробили літій-сірчані акумулятори, які дозволить створити електромобілі із запасом ходу близько 2 тис. км.
Про готовність почати промислові випробування оголосила австралійська компанія Brighsun New Energy, передає ukrautoprom.com.ua.
Щільність зберігання енергії у Li-S батареї Brighsun перевищує стандарти літій-іонних джерел струму у п’ять-вісім разів.
Незалежні дослідження показали, що Brighsun зберігає 91% початкової ємності після 1700 циклів перезарядки струмом 2C (повна зарядка/розрядка за 30 хвилин). Це означає, що зниження продуктивності за цикл становить всього 0,01%.
Навіть при більш агресивній швидкості 5С (будучи повністю зарядженою/розрядженою за 12,5 хвилин), Li-S батарея Brighsun зберігає 74% своєї початкової ємності після 1000 циклів (зниження ємності за цикл 0,026%).
Наразі компанія, яка розробляла нову батарею вісім років, обговорює з потенційними інвесторами великомасштабне пробне виробництво Li-S акумуляторів. Очікується, що процес розробки великомасштабного виробництва буде завершено до кінця цього року, після чого почнеться масове виробництво Li-S акумуляторів.
Передбачається, що новий енергозберігаючий літій-іонний акумулятор Brighsun прискорить використання електромобілів в усьому світі, чому сприяють радикально поліпшені характеристики при роботі від однієї зарядки, низька вартість і тривалий термін служби.
Як заявляють в компанії, батареї Li-S також можуть стати найбільш перспективною системою зберігання енергії для майбутніх залізниць, суден і авіакомпаній.

Related

Технології 5204994722653217492

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item