Виводить токсини особливо на рівні печінки: унікальна користь від капусти

Виводить токсини особливо на рівні печінки: унікальна користь від капусти
Капуста зелена, червона, кольорова, китайська, брюссельська. Вибір широкий, і сильні сторони незаперечні: незалежно від сорту, капуста є флагманським овочем здоров'я.

Капуста калі містить 120 мг вітаміну С на 100 г, понад 50% міститься в китайській капусті кальцію біодоступності; червона капуста містить велику кількість антиоксиданту ціанідину; білокачанна капуста - джерело вітаміну К, необхідного для згортання крові; брюссельська капуста багата індоламі. Шість вагомих причин є капусту людям похилого віку, тих, що худнуть, діабетикам, людям із захворюваннями печінки, нирок, шлунка:


Виводить токсини
Капуста містить сірчані похідні (сульфорафан, сінігрозід, індол), що володіють детоксикаційними властивостями. Дієтологи наголошують, що похідні сірки прискорюють виведення токсинів в організмі, особливо на рівні печінки.

Зміцнює імунітет
Білокачанна і кольорова капуста містять вітамін С і каротиноїди (бетакаротін, лютеїн, зеаксантин). Вони впливають на слизові оболонки і клітини організму і допомагають йому боротися з вірусами і бактеріями.

Обмежує ризик деменції
Капуста містить вітамін К, лютеїн і бета-каротин, які уповільнюють передчасне старіння і допомагають підтримувати здоров'я мозку. Капуста містить вітаміни групи В, і вони впливають на нервові імпульси, правильне функціонування мозку, вироблення енергії. Червонокачанна капуста містить вітаміни В1 і В6, кольрабі - В6, китайська капуста - В6 і В2.

Малокалорійні
Для порівняння: 12 калорій в 100 г містить найменш калорійна китайська капуста, а огірок - 41 калорію. У брюссельській капусті, самої калорійною, калорій але не більше, ніж в артишоках. Це незамінний овоч для схуднення!

Багата калієм
Залежно від сорту, капуста містить від 92 мг (білокачанна) до 447 мг (калі) калію. Калій необхідний для профілактики гіпертонії, зниження ризику інсульту і запобігання утворенню каменів в нирках.

Містить вітамін U
Вітамін U - рідкісний вітамін, який захищає від гастриту.

Related

Здоров'я 5083502695397386227

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item