Вчені назвали головну загрозу для людини на Місяці

Вчені назвали головну загрозу для людини на Місяці
Фахівці зі Сполучених Штатів назвали головну загрозу для людини на Місяці.

Вчені з університету Стоуні-Брук розповіли, що місячний пил вкрай негативно позначається на самопочутті людини, оскільки містить канцерогени і токсичні речовини. «Тривалий контакт з місячним пилом не тільки призведе до появи серйозних проблем в роботі легких, але і викличе запалення і підвищить шанси на розвиток раку», - заявили вчені.

За їх словами, якщо астронавт знаходиться на поверхні Місяця протягом декількох тижнів, після повернення на Землю вже зовсім скоро він зіткнеться з розвитком найнебезпечніших захворювань. Навіть невелика концентрація місячного пилу смертельно небезпечна для людей. Якщо вона потрапляє в поживне середовище, може загинути до 90% клітин легенів. Також відмирають 50% клітин головного мозку.

Фахівці підкреслили, що спеціально провели це дослідження через те, що деякі вчені останнім часом все частіше заявляють про те, що людство зможе колонізувати природний супутник Землі.

На думку фахівців, тривале перебування на Місяці призведе до летального результату. Раніше деякі фахівці заявили, що в найближчі роки Місяць необхідно колонізувати, оскільки на природному супутнику були відкриті запаси води в кратерах і на полюсах.

Related

Цікаво 1237385453790310913

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item