Путін про ситуацію з нафтою: Такого ще не було

Путін про ситуацію з нафтою: Такого ще не було
Рекордне скорочення видобутку нафти почнеться з травня

Світовий енергетичний ринок не вперше стикається з різкими коливаннями кон'юнктури, але "такого ще не було", говорить Путін.

Світ ще не стикався з такими масштабними проблемами глобальної енергетики, як зараз. Таку думку висловив в середу, 29 квітня, президент Росії Володимир Путін, пише ТАСС.
"Ці проблеми мають системний характер і виходять далеко за національні кордони", - сказав Путін, додавши, що ситуація з коронавірусом вкрай негативним чином позначилася на світовій економіці і на попиті на енергоресурси.
Він зазначив, що глобальний енергетичний ринок не вперше стикається з різкими коливаннями кон'юнктури, але "такого ще не було".
За його словами, щоб згладити вплив негативних тенденцій на енергоринках на стан економіки, "необхідні спільні зусилля, в тому числі такі, як нещодавня угода ОПЕК+".
"Ми будемо і далі вибудовувати ефективну співпрацю із зарубіжними партнерами, досягати домовленостей щодо балансування енергоринку, шукати рішення, які дозволять підприємствам реалізовувати довгострокові плани, інвестувати в розвиток і створювати нові робочі місця", - заявив Путін.
Відзначимо, виробництво нафти у світі становило до недавнього часу близько 100 млн барелів на добу, в той же час, попит на неї в умовах, коли 2/3 населення Землі знаходиться в ізоляції, може впасти до 70 млн.
Навіть після операції ОПЕК+ про рекордне скорочення видобутку на 9,7 млн ​​барелів на добу ціни на нафту впали майже вдвічі.
Раніше стало відомо, що Саудівська Аравія не стала чекати 1 травня і почала скорочувати рівень видобутку нафти до вступу в силу угоди ОПЕК+.

Related

Економіка 7014818905726011192

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item