Затримано групу шахраїв, які привласнили 18 млн

Затримано групу шахраїв, які привласнили 18 млн
Затримання угруповання шахраїв

Кошти постраждалих затримані привласнювали під приводом продажу дизельного палива і мінеральних добрив.

 
Поліція викрила діяльність злочинної організації, яка складалася з кількох організованих груп. Про це повідомила прес-служба Національної поліції.
 
Так, зловмисники діяли на території всієї країни. До складу організації входило 20 осіб. Зараз затримані 12 учасників.
 
Зловмисники під виглядом продажу мінеральних добрив і дизельного палива привласнювали кошти потерпілих. Члени злочинної організації мали кілька заздалегідь підготовлених сценаріїв.
 
Зокрема, зловмисники дзвонили до фермерів і представлялися працівниками підприємства, яке нібито займається продажем мінеральних добрив або дизельного палива. Після домовленості про продаж товару зловмисники просили оплатити завдаток.
 
Як тільки постраждалі перераховували гроші, зловмисники відключали телефони і зникали.
 
 
Якщо ж обрана жертва погоджувалася платити тільки після доставки товару, то в такому випадку шахраї підшукували постачальників, які дійсно надавали послуги з продажу мінеральних добрив і дизельного палива, і замовляли доставку товару на адресу потерпілих.
 
Зловмисники підробляли документи, зокрема платіжні доручення і надсилали їх в електронному вигляді потенційним покупцям. Отримавши платіжне доручення, потерпілі не перевіряли надходження коштів і починали розвантажувати товар.
 
В цей час один із членів організації дзвонив до представника покупця і вимагав негайно перерахувати кошти за поставлений товар.
 
Для злочинних дій шахраї створили 17 фіктивних підприємств з різними розрахунковими рахунками. Фігурантам інкримінують скоєння 57 шахрайств. Сума збитку становить понад 18 мільйонів гривень.
 
Раніше повідомлялося, що на Черкащині пройшла спецоперація із затримання групи браконьєрів.
 
Також писалося, що в Києві затримали чоловіка з великою партією кокаїну.

Related

Гаряча новина 7072640986173833100

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item