Безробіття в Україні зросло на дві третини

Безробіття в Україні зросло на дві третини
В Україні тільки офіційно півмільйона безробітних

Офіційний рівень безробіття продовжує зростати. У Києві він збільшився в 3,5 рази, у багатьох регіонах більш ніж удвічі.

Станом на 20 травня кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні перевищила півмільйона людей, що на 64% або на 196 тисяч більше, ніж роком раніше. Про це повідомляє прес-служба Держцентру зайнятості у понеділок, 25 травня.
Найбільше безробіття зросло в Хмельницькій, Запорізькій, Полтавській, Київській, Львівській, Закарпатській областях (в 2,1 - 2,3 рази) і в Києві (в 3,5 рази).
За період карантину в базі даних служби зайнятості налічувалося 112 тисяч вакансій, що на 55% менше, ніж за відповідний період минулого року. Станом на 20 травня кількість вакансій становила 51 тисячу (на 40% менше).
При цьому середній розмір зарплати у вакансіях становив 7 тисяч гривень. Кількість претендентів на одне робоче місце в різних регіонах широко варіюється. Так, станом на 1 травня 2020 року кількість претендентів у Чернігівській області становила 28 осіб на одне робоче місце, а в Києві - 2 людини.
Стверджується, що за час карантину працевлаштовано 104 тисячі осіб (з них - 70 тис. безробітних). Це на 49% менше, ніж роком раніше.
Більшість українців були працевлаштовані за направленням служби зайнятості в сільському господарстві (68%).
Нагадаємо, в цьому році безробіття в Україні зросте до 9,4%, очікують у Кабміні. За офіційними даними, безробітним українцям виплатили 2,3 млрд грн допомоги з початку карантину.

Related

Суспільство 704924450915564080

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item