Партію Зеленського готують до місцевих виборів. ОП вмикає адмінресурс, залучають кадри часів Януковича

Партію Зеленського готують до місцевих виборів. ОП вмикає адмінресурс, залучають кадри часів Януковича
ЗМІ пов'язують Сергія Трофімова з колишнім "регіоналом" Вадимом Новінським.
Офіс президента зайнявся підготовкою партії "Слуга народу" до місцевих виборів у жовтні цього року.
У підготовці задіюють голів облдержадміністрацій, пише "Українська правда"
У кожному регіональному штабі є одразу три-чотири центри впливу. Насамперед це голови ОДА, які щиро переживають за результат місцевих виборів – саме їм доведеться працювати з місцевими й обласними радами. За роботу голів ОДА відповідає перший заступник керівника ОП Сергій Трофімов. Він на Банковій є головним за всю регіональну політику.
Другий центр – старі представники "Зе!Команди", які працювали в регіонах на попередніх виборах. За їх координацію відповідає Ілля Павлюк, якого джерела називають тіньовим керівником всієї цьогорічної виборчої кампанії.
Павлюк має свою групу нардепів у фракції "Слуга народу", яких свого часу через підозру у лобіюванні інтересів олігарха Ріната Ахметова намагався розпустити тодішній керівник ОП Андрій Богдан.
Павлюк також відомий журналістам, як колишній соратник скандального депутата-комуніста Ігоря Калєтніка, якого в часи Януковича вважали "смотрящим" за митницею. Він був офіційно оформленим помічником Калєтніка у 2007-2011 роках. В ті часи ЗМІ називали Павлюка "королем контрабанди західної митниці".
"Ілля - повноцінний член команди. Вова навіть пропонував йому якось формалізуватися, але він сказав, що в тіні йому буде зручніше", – розповідав один із соратників Зеленського.
Третій центр – технологічний штаб, яким опікується лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко. Нардеп відповідає за пошук та координацію політтехнологів, які працюватимуть по регіонах. Як і на парламентських виборах, Корнієнко скоріш за все буде офіційним керівником виборчої кампанії.
І четвертий – це депутати-куратори. Частину цих депутатів курує перший помічник президента Сергій Шефір, який раніше намагався не втручатися у будь-яку політичну діяльність і залишався "просто другом президента".
Чергові місцеві вибори заплановані в Україні на 25 жовтня. Верховна Рада їх оголосить у середині липня, паралельно у парламенті готують зміни до Виборчого кодексу, сказав Олександр Корнієнко.

Related

Політика 7423780934886015059

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item