Якщо Зеленський позбудеться посади, наступного дня стане "українським Кеннеді", – Казарін

Якщо Зеленський позбудеться посади, наступного дня стане "українським Кеннеді", – Казарін

До прихильників суверенітету як порядку денного додалися розчаровані прихильники реформ. Після зачистки Кабміну вони перейшли в опозицію Зеленському, і тепер їхні голоси звучать в загальному хорі обурення у фейсбуці. Але цей синхронний несхвальний гул соцмережі ніяк не корелює з соціологією.
Рейтинг Зеленського досі не рухнув, а звична нам частина фейсбуку виявилася дуже далекою від народу. Про це у своєму відеоблозі "Грані правди" розповів журналіст Павло Казарін.


Зеленський задає прочуханки чужим чиновникам і старанно прикриває своїх.
За його словами, вся ця ситуація ставить перед нами два запитання. Одне з яких – хто говорить від імені нації. Це запитання безпосередньо стосується різних очікувань, які є в таборі опонентів Зеленського. Наприклад, очікувань третього Майдану.
"Будь-яке повстання – це завжди оспорювання легітимності. Сутичка за право виступати від імені народу. Революціонери можуть бути в чисельній меншості, але якщо їх публічна легітимність вище, ніж легітимність влади – це дає їм шанс. Влада повинна втратити підтримку, втратити довіру, рейтинги. Тільки тоді вона втрачає право на застосування сили і починає нагадувати узурпатора", – пояснив Казарін.
Він підкреслив, що повстання не може бути успішним, якщо воно не виступає від імені нації. На його думку, гловна проблема будь-яких очікувань, пов'язаних з третім Майданом, полягає саме в тому, що Зеленському довіряють 57%, а не довіряють – лише 37%. Відтак – переконаний Казарін – баланс його публічного рейтингу перетворить будь-яке повстання в путч, а будь-яких революціонерів – в заколотників.

Ті, хто чекає добровільної відставки Зеленського, ризикують спіткнутися об ті ж цифри. Якщо Зеленський позбудеться посади (за доброю волею або за станом здоров'я) –  то з таким рівнем підтримки і довіри вже на наступний день він стане "українським Кеннеді". Таким собі Діоклетіаном, який вважав за краще вирощувати капусту замість того, щоб правити Римом, – наголосив журналіст.
Він додав, що опонентам Зеленського якраз вигідно бажати максимально довгого правління шостого президента, щоб вантаж помилок знижував його рейтинг, суспільство розчаровувалося у власному виборі, а країна – робила висновки з ілюзій зразка 2019 року.
"В іншому випадку соціологію довіри до нього буде вилито в бронзі, топоніміці і колективній пам'яті", – підсумував Казарін.
Яке друге запитання ставить журналіст у своєму блозі, і чим Зеленський може бути вигідний Кремлю – дивіться у повному відео блогу "Грані правди" за 15 травня:

Related

Політика 5267401190098206572

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item