Прокуратура перевіряє документацію оренди Києво-Печерської Лаври РПЦвУ

Прокуратура перевіряє документацію оренди Києво-Печерської Лаври РПЦвУ
Органи прокуратури України розпочали перевірку договорів з УПЦ МП (РПЦвУ) про оренду нижньої території Києво-Печерської Лаври.
Про це повідомляють джерела Духовного Фронту.
Причини перевірки та термін її виконання, на разі, уточнюються. Водночас, можна припустити, що дії прокуратури викликані петицією щодо передачі Києво-Печерської Лаври у використання ПЦУ. Чи дійсно перевірка проходить належним чином? Чи прокуратура здійснює лиш поверхневі заходи для складання «відписки» про те, що документи в порядку і підстав припиняти договір з УПЦ МП (РПЦвУ) про оренду Лаври не виявлено?
Нагадаємо, що петиція про припинення користування лаврою РПЦвУ та передачу її ПЦУ набрала понад 27 тисяч голосів, відтак влада змушена реагувати і надати суспільству відповідь.
Також нагадаємо, що в жовтні 2018 року директор департаменту у справах релігій і національностей Мінкульту Андрій Юраш зазначив, що Лаври перебувають у державній власності і надані на 50 років в оренду УПЦ МП, втім, якщо буде зрозуміло, що під час передачі лаври в оренду існували порушення, це може стати підставою для перегляду договору. 
Після цього, в січні 2019 року Міністр культури України Євген Нищук повідомив, що інвентаризація Києво-Печерської Лаври виявила зникнення кількох цінних ікон, і за даним фактом порушено кримінальні провадження.

Related

Події в Україні 848934351192334998

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item