РФ отримала матеріали України у справі про кораблі

Рішення суду буде не раніше, ніж через два роки

У Росії не знайшли нічого нового в меморандумі України в міжнародний суд ООН. Остаточне рішення у справі очікується, приблизно, через два роки.

 
У Росії проаналізували поданий Україною в Міжнародний трибунал ООН меморандум з поясненнями і доказовими матеріалами у справі проти РФ Конвенції з морського права і прийшли до висновку, що він не містить принципово нових елементів. Про це йдеться в коментарі МЗС РФ у вівторок, 26 травня.
 
"Меморандум не містить принципово нових елементів, порівняно з поданою раніше Україною позовною заявою. При цьому Київ змушений враховувати передачу моряків і кораблів Україні, що відбулася восени 2019 року, що суттєво "урізало" список її первинних претензій", - йдеться в повідомленні.
 
У МЗС РФ відзначили, що відповідно до правил процедури до 22 серпня РФ повинна буде представити свої юрисдикційні заперечення в рамках даної справи.
 
Там в черговий раз заявили, що захоплення українських кораблів і моряків у Керченській протоці в листопаді 2018 року було "навмисною провокацією з боку України".
 
У травні 2019 року Міжнародний трибунал ООН з морського права постановив, що Росія повинна звільнити українських моряків і передати Україні захоплені судна.
 
Моряки повернулися в країну 7 вересня 2019 року в рамках взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та РФ. А 18 листопада Москва повернула кораблі, проте на них була відсутня частина обладнання.

Related

Події у світі 6192209260929482080

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item