У США розслідують відмивання грошей ПриватБанку

У США розслідують відмивання грошей ПриватБанку
Ігор Коломойський у центрі розслідування в США

Проти Ігоря Коломойського ведеться розслідування федерального великого журі. Його підозрюють у тому, що він перед націоналізацією ПриватБанку вивів із нього гроші і скупив на них активи у США.

 
В американському штаті Клівленд скликали велике журі присяжних, щоб розслідувати передбачувані фінансові злочини українського олігарха Ігоря Коломойського, якого підозрюють у відмиванні грошей з ПриватБанку. Про це у вівторок, 19 травня, повідомило видання BuzzFeed News.
 
Відзначається, що велике журі вивчає фінанси Коломойського, виведені з Приватбанку перед націоналізацією. За даними слідства, гроші виводилися з ПриватБанку в США через лабіринт офшорних компаній, а в США на них скуповували активи. Серед покупок: розкішний готель на 484 номери в Клівленді з видом на озеро, 21-поверхова офісна вежа в декількох кварталах зі склепінчастими стелями і фресками і сталеливарний комбінат Warren Steel Holdings в Огайо.
 
Коломойський стверджує, що не знав про розслідування великого журі, і що всі звинувачення на його адресу були "зроблені спеціально, щоб експропріювати банк, мою приватну власність". Він заявив, що не порушував ніяких законів і з ним не зв'язувалися з Міністерства юстиції США.
 
Колишній співвласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов сказав, що ніколи не брав грошей у банку незаконно і що будь-яка нерухомість, куплена в США, надходила із законних засобів. Всі угоди були задокументовані його партнерами в США, сказав він, додавши, що з ним ніколи не зв'язувалися ніякі правоохоронці.
 
За інформацією BuzzFeed, протягом останнього року агенти ФБР неодноразово приїжджали в Україну. Зокрема, в лютому вони зустрічалися з генеральним прокурором Русланом Рябошапкою і детективами НАБУ.
 
Раніше в Верховному суді заявили, що на суддів, які розглядають справу про націоналізацію банку, тиснуть, зокрема, генпрокурор Венедіктова.
 

Related

Події у світі 517614128195397195

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item