У Казахстані посадили місцевого жителя, який воював на боці "ДНР"

У Казахстані посадили місцевого жителя, який воював на боці "ДНР"
Громадянина Казахстану засудили за участь в іноземних військових конфліктах

Чоловіка видворили з Росії, відмовивши йому в наданні притулку, після чого в Казахстані його засудили до чотирьох з половиною років ув'язнення.


У Казахстані суд засудив до тюремного ув'язнення свого громадянина Євгенія Щербака за участь у збройному конфлікті на сході України на стороні "ДНР". Чоловіка позбавили свободи на чотири з половиною роки. Про це в п'ятницю, 22 травня, повідомили в канцелярії суду міста Костанай, передає Медіазона.
У 2014 році громадянин Казахстану Щербак воював на боці сепаратистів "ДНР" в батальйоні Спарта, яким командував нині покійний громадянин Росії Арсен Павлов (Моторола).
З жовтня 2016 року Щербак значився у розшуку за запитом УВС Костанайської області Казахстану. Раніше він просив політичний притулок в Росії, але йому було відмовлено через "відсутність підстав".
Щербак знаходився в Центрі тимчасового утримання для іноземних громадян в Челябінську, де у нього діагностували туберкульоз.
За інформацією видання, Щербака видворили з Росії в квітні 2020 року за неодноразове порушення міграційного законодавства.
Нагадаємо, в 2015 році інший житель Казахстану, який воював за "ДНР", отримав три роки в'язниці.
Раніше повідомлялося, що молдаванина, який воював за "ДНР", на батьківщині посадили до в'язниці на три роки.

Related

Події у світі 1495938884217959027

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item