Болгарія висловила різкий протест Україні

Болгарія висловила різкий протест Україні
Болгарія обурилася намірами України поділити Болградський район на Одещині.
Парламент Болгарії виступив з різким протестом проти планів влади України з проведення адміністративної реформи Болградського району Одеської області.
Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу парламенту Болгарії, за відповідну заяву проголосували 109 болгарських депутатів, 19 утримались, жоден не голосував проти.
Болградський район є одним з головних центрів болгарської меншини в Україні.
Болгарські парламентарі закликали свій уряд "вжити всі можливі заходи перед урядом України для збереження цілісності болгарської громади в Болградської області в ході майбутньої адміністративно-територіальної реформи", говориться в заяві.
Раніше стало відомо, що в результаті адміністративної реформи Болградський район можуть розділити на 5 громад, де етнічні болгари більше не будуть більшістю. Це, на думку Болгарії, вдарить по правах болгарської меншини, яка налічує близько 250-300 тис.осіб (за неофіційними даними).
"Парламент Болгарії наполягає на тому, що розв'язання проблем болгарської громади в Україні є пріоритетним питанням, яке має бути вирішене в дусі прекрасних відносин між двома країнами й відповідно до європейських цінностей", – йдеться в ухваленій заяві.
Заяву невідкладно передали українському посольству.
Берлін назвав сумнівними мотиви кримінального переслідування понад 80 кримських татар в анексованому Криму та закликав РФ забезпечити права кримськотатарського народу.

Related

Події в Україні 3195853131716070207

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item