Транзит газу РФ через Польщу майже впав до нуля

Транзит газу РФ через Польщу майже впав до нуля
З 17 травня потужності газопроводу Ямал-Європа бронюють на аукціонах

Транзит російського газу по газопроводу Ямал-Європа різко впав через зниження попиту споживачів в Європі.

 
Російський Газпром знизив транзит газу по газопроводу Ямал-Європа до десятої частини від пропускної потужності, пише Інтерфакс у понеділок, 25 травня.
 
Відзначається, що транзит не знижений через ремонтні роботи, що заплановані на 6-11 липня. Крім того, GSA Platform на щоденні аукціони виставляє максимальну потужність труби, а транзит відповідає купленим на аукціонах потужностям.
 
"На газову добу 19 травня було викуплено 93% потужностей труби (всього пропонувалося 3,7 млн ​​куб. м на годину і 89 млн кубів на добу), і, крім того, ще придбано 1,5% на залишок газової доби з 19:00 до 6:00; на 20 травня було затребувано 79% потужностей магістралі; на 21 травня - 65% на добу і ще більше того 7%, 22 травня було заброньовано 74% труби, 23 травня - 33%, а 24 і 25 травня - по 10% (це 9,3 млн кубометрів на добу)", - йдеться в повідомленні.
 
При цьому видання відзначає, що за фактом з початку неділі з магістралі Ямал-Європа до Німеччини потрапляє обсяг приблизно в одну соту від пропускної здатності труби.
 
"Транзит газу по газопроводу Ямал-Європа здійснюється відповідно до заявок ПАТ Газпром і європейських покупців газу, тому коливання обсягу транзиту пов'язані зі зниженням попиту з їхнього боку", - заявили в прес-службі компанії Белтрансгаз, яка є оператором білоруської ділянки газопроводу.
 
Довгостроковий контракт на транспортування російського газу по магістралі Ямал-Європа закінчився 17 травня. Далі потужність труби розподіляється на аукціонах різного терміну (від року до кількох годин).
 
Раніше повідомлялося, що Туреччина в 2020 році скоротила закупівлю газу у РФ в 14 разів, незважаючи на запуск Турецького потоку.
 
Як відомо, в січні-квітні транзит російського газу через Україну впав до 15,5 млрд кубометрів, або на 40% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Related

Економіка 3959203670059832626

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item